Az LC Packaging bengáli gyára elnyerte az SA8000 tanúsítást

22 feb 2018

Az LC Packaging, a rugalmas csomagolóanyagok nemzetközi gyártója és forgalmazója, büszkén jelenti be, hogy bengáli FIBC gyára, a Dutch-Bangla Pack Kft. elnyerte az SA8000 tanúsítást. Ez a termelőüzem egyike annak a csupán négy gyártónak, amely 2012 óta Bangladesben megszerezte az SA8000 tanúsítást. Az SA8000 egy nemzetközi tanúsítási szabvány, amely azt mutatja, hogy a cégek társadalmilag elfogadható munkahelyi gyakorlatokat alkalmaznak.  Ezen a területen az SA8000 a legmagasabb fokú elérhető akkreditáció. A termelőüzem a vállalati társadalmi felelősségvállalásában tanúsított kiemelkedő erőfeszítéseiért kapta meg ezt a tanúsítást.

Nagyszerű munkakörülmények

Az LC Packaging bangladesi üzeme sok más gyártól eltér az ott megteremtett lenyűgöző munkakörülmények miatt.  A bérek magasabbak a kormány által meghatározott létminimumnál. Ezen felül pedig rendszeresen szerveznek különböző képzéseket a munkavállalók folyamatos fejlesztése érdekében. Mindemelett, minden munkavállalónak biztosított a (sürgősségi) betegellátás. Sőt, olyan egészségügyi képzéseket is szerveznek a dolgozóknak, amelyek segítik őket, hogy sokkal tudatosabbak legyenek az egészségük megőrzésében.

A második gyár építése

Nemrégiben kezdte el az LC Packaging egy második FIBC gyár építését Bangladesben. Az üzem mintegy 4000 m2 alapterületen fog elhelyezkedni. Ennek következtében az LC Packaging jelenlegi kapacitása 50%-kal emelkedni fog. Az új termelési egység többek között élelmiszer biztonsági, gyógyszeripari tisztaságú csomagolást fog előállítani a gyógyszer-, az élelmiszer-, és a vegyipar számára.

Összhangban a gyártó partnerekkel

Az LC Packaging minden FIBC gyártó partnere szintén SA8000 vagy azzal megegyező tanúsítással rendelkezik, és ugyanazon értékeket és elköteleződést képviselik az emberi jogok és a környezeti kérdések kapcsán. Az LC Packaging 2016-ban vezette be a Globális Beszállítói Magatartási Kódexét, amely egyrészt az SA8000 szabványain, másrészt az ENSZ üzleti és emberi jogokra vonatkozó alapelvein alapul. Az LC Packaging elvárja minden gyártó partnerétől, hogy megfeleljenek a Globális Beszállítói Magatartási Kódexben foglalt minden szabványnak.

A minőség és folyamat fejlesztés, az egészség és biztonság, az élelmiszerbiztonság és környezetvédelem területein megmutatkozó erőfeszítéseinek köszönhetően, az LC Packaging üzeme más tanúsításokat is sikeresen elnyert, többek között az FSSC 22000, az ISO 14001, az ISO 9001 és az OHSAS 18001 tanúsításokat. Ezek mellett pedig azt sem szabad elfelejtenünk, hogy a gyár az ENSZ Globális Megállapodásának élen járó tagja. 

Supporting your products

 
© 2019 LC Packaging