Biztonságos kezelésre vonatkozó előírások

A bigbag szövetkonténerek népszerűsége egyre nő. Ez nem meglepő: a bigbag szövetkonténerek sokféleképpen felhasználhatók, és saját súlyuknak az ezerszeresét tudják szállítani, akár 2500 kg-ot is zsákonként. Fontos, hogy a bigbag szövetkonténert megfelelően használja, hogy a szállítás és ki-, illetve berakodás biztonságosan történjen. Kérjük, olvassa el az alábbi tanácsokat:

Bigbag szövetkonténerek tárolása
A bigbag szövetkonténereket napsütéstől és szélsőséges időjárási körülményektől védve kell tárolni, így tudja megőrzi a minőségét.

Bigbag szövetkonténerek töltése
A legjobb megoldás a bigbag (rugalmas falú szövetkonténer) töltésére, ha a talajra vagy raklapra helyezi. Kérjük, vegye figyelembe, hogy néhány esetben a zsákot töltés előtt földelni kell.

Bigbag szövetkonténerek ürítése
Legtöbb esetben a bigbag szövetkonténer a gravitáció segítségével üríthető ki. Más esetben szívást kell alkalmazni. Az ürítési folyamat szabályozásához speciális ürítési rendszerrel rendelkező zsákokat lehet használni. A zárt aljú zsákok alját gyakran kivágják. Kérjük, óvatosan járjon el a folyamat során, és győződjön meg arról, hogy senki nem áll a szövetkonténer alatt az ürítés idején. Az LC Packaging többféle ürítési rendszert kínál az Ön gyártási folyamatának megkönnyítésére.

Megtöltött bigbag szövetkonténerek stabilitása
A legjobb módszer a szövetkonténer megtöltésére, ha biztosítjuk, hogy a szélesség/átmérő aránya nem nagyobb 2:1-nél. A termék stabilitásának elősegítésére vibrációs szerkezet használható a töltés során.

Bigbag szövetkonténerek emelése
A szövetkonténer emelése során fontos, hogy közvetlenül a szövetkonténer előtt álljon és könnyen be tudja helyezni a villákat a fülekbe. Emelésnél figyeljen oda, hogy minden fül függőlegesen álljon, és ne legyen megcsavarodva. Figyeljen oda arra is, hogy az emelővillának ne legyen éles a széle, mert ez károsíthatja a bigbag zsákot vagy elvághatja a fület.

Villás targonca vezetése szövetkonténer szállításnál
Figyeljen oda arra, hogy a bigbag zsák közel legyen a talajhoz, amikor a villás targoncát vezeti. Ha a megtöltött bigbag zsákot túl magasra emeli, a villás targonca labilissá válhat és ezzel növeli a baleset kockázatát.

Daruval való mozgatás
Figyeljen oda, hogy a daru kampói ne legyenek élesek, mert ez károsíthatja a zsákokat vagy az emelőszerkezetet. Ha lehetséges, használjon védőanyagot. Ajánljuk, hogy használjon speciális biztonsági kampókat, hogy a zsák soha ne tudjon váratlanul leesni a kampóról. Felemelt zsák esetén a füleknek függőlegesen kell állniuk. Megcsavarodott, csomós vagy ferde fülek biztonsági kockázatot jelentenek.

Bigbag zsákok mozgatása
A bigbag zsákok emelőhurkai úgy vannak kialakítva, hogy mindegyiket egy időben kell megemelnie. Kialakításuk olyan, hogy a teljes súlyt egyenletesen kell elosztani az emelőhurkok között.

Megtöltött bigbag zsákok tárolása
A bigbag zsákok többféle módon is tárolhatók. A tárolt anyagtól függően tarthatja a zsákokat polcokon (raklapon vagy anélkül). Egymásra is teheti őket. Figyeljen arra, hogy megfelelően helyezze egymásra a bigbag zsákokat és a zsákoknak a megtartani kívánt súlyra érvényes tanúsítvánnyal kell rendelkezniük. Managereink tanácsot adhatnak Önnek, figyelembe véve a vonatkozó biztonsági előírásokat is.

Szabad Tilos
Kérjük, figyelmesen olvassa el a kezelési utasításokat a biztonsági címkén. Soha ne rakjon többet a bigbagbe a megengedett biztonságos terhelési súlynál.
Figyeljen arra, hogy a bigbag zsák stabil legyen. Soha ne töltse meg egyenetlenül a bigbag zsákokat
Ellenőrizze, hogy az ürítőcső vagy -szoknya töltés előtt zárt állapotban legyen. Szállítás közben soha ne álljon meg hirtelen.
Tegye meg a megfelelő kezeléshez szükséges intézkedéseket. Ne engedje, hogy emberek tartózkodjanak a bigbag zsákok alatt.
Töltés után zárja le a bigbag zsák töltőrendszerét. Ne helyezzen egymásra bigbag zsákokat egyenetlen talajon.
A villás targonca villaszélességét a bigbag zsák szélességének megfelelően állítsa be. Nem elegendő emelési kapacitással rendelkező villás targonca stb. használata.
A bigbag zsák emelésénél figyeljen arra, hogy a fülek a megfelelő pozícióban álljanak. Egyszer használatos bigbag zsák újbóli használata.
   
Földelje az antisztatikus, C típusú bigbag zsákot, mielőtt megtölti azt.  
Védje a bigbag zsákot esőtől és napfénytől az optimális élettartam elérése érdekében.  

Supporting your products

 
© 2019 LC Packaging